alasvetovalikkoPudotusvalikosta löytyy vielä näkyvien lisäksi Offline- ja Error-sivut.
Gantrylla luodaan sivuston ulkoasu eli näkymä, jonka lukijat näkevät valmiilla sivustolla. Sitä käytetään RocketThemen sivupohjien hallintaan Joomlassa ja WordPressissä.

Gantry 5 on Gantry nelosen seuraaja, joka on ollut käytössä jo pitkään. Gantry on ilmainen ohjelmistoalusta (framework) ja se on suosittu Joomlan ja WordPressin käyttäjien keskuudessa. Sitä käyttää RocketTheme sivupohjissaan (Joomla/WordPress). Vaikka Gantry 4 olikin erittäin suosittu, niin senkin aika oli uudistua. Tästä syystä Gantryn kehittäjät päättivät rakentaa sen perusteellisesti uusiksi. Vaikka tästä onkin haittaa Gantryn yhteensopivuudelle taaksepäin, niin se tarjoaa todella nykyaikaisen ohjelmistoalustan (tai lyhyemmin ohjelman), joka toimii tulevaisuudessakin.

Muutama tieto uudesta Gantrysta:

  • Suorituskyky on parantunut niin julkisivu- kuin ylläpitopuolellakin. Ylläpitopuolella ei ole liikennettä tietokantaan sillä aikaan kun työskennellään.
  • Gantrysta on tulossa julkaisujärjestelmästä riippumaton sivupohjan hallintaohjelma, ja ei ole väliä käytätkö Joomlaa vai WordPressiä. Itse asiassa voi olla mahdollista, että jo lähitulevaisuudessa on mahdollista käyttää sitä myös muiden julkaisujärjestelmien kanssa, kuten Magento, Grav, PhpBB ja monet muut.
  • Gantryn lisenssi on MIT/GPL2.
  • Käyttöinfastruktuurin vaatimukset nousivat: Joomla 3.4+, PHP 5.4+, IE11+, jne.
  • Peruuta-toiminnon käyttö on tehty helpoksi jopa nimikkeen tallennuksen jälkeen.
  • Gantry 5 samoin kuin Gantryn omat ilmaiset Hydrogen tai Helium -sivupohjat asentuvat Joomlan normaaleina lisäosina Asenna-toiminnon kautta yhdellä napsautuksella. Asenna ensin Gantry (komponentti) ja vasta sen jälkeen sivupohja(t).
  • RocketThemen tarjoamat asennuspaketit: Standalone (vain sivupohja, Gantry pitää olla asennettuna Joomlaan), RocketLauncher (sisältää Joomlan, Gantryn ja sivupohjan). Gantryn voi ladata RT:n sivuilta myös erikseen.

Gantryn englanninkielinen dokumentaatio yksityiskohtaisine käyttöohjeineen löytyy osoitteesta Gantry.org. Tämän sivuston ohjeissa käytetään ilmaista Hydrogen-sivupohjaa ellei toisin  mainita..

Vinkki: Hydrogen (tai Helium) -sivupohjasta voit rakentaa oman sivupohjasi hankkimatta maksullista RT-sivupohjaa. Samalla saat kokemusta Gantrysta. Hydrogen on myös  RT:n maksullisten sivupohjien pohjana (Gantry 5-versiolle suunnitelluissa).


layoutGantry
Osa Hydrogenin oletussivupohjaa avattuna sen Layout-taulussa.